Izdvojeno mišljenje: Zašto se dva dana smrzavamo?

Svi koji su bolesni, operisani, koji imaju malu djecu, koji su stari i slabi, moraju koristiti alternativne izvore grijanja koje će uveliko opteretiti (već preopterećene) kućne budžete

2
556
svi djelovi tuzle bez grijanja sanacija vrelovoda termoelektrana
Ponovo hladni radijatori u tuzlanskim stanovima (Foto: Ilustracija)

Iako iz Centralnog grijanja Tuzla saopćenjima za javnost tvrde da grijanja u stanovima ima, ali da je smanjena isporuka toplotn energije, na društvenim mrežama građani negoduju i iznose suprotna mišljenja.

Izdvajamo jedno od njih, koje je, u stvari, komentar naše sugrađanke.

“Evo već druga noć i radijatori u istočnom dijelu grada su ledeni, a stanovi su već uveliko hladni. Svi koji su bolesni, operisani, koji imaju malu djecu, koji su stari i slabi, moraju koristiti alternativne izvore grijanja koje će uveliko opteretiti (već preopterećene) kućne budžete. A iz Cenralnog grijanja TZ opet uobičajene floskule “da je umanjena isporuka toplotne energije” iako je apsolutni prekid u isporuci. Tako je bilo i u prošloj sezoni i doslovno smo se smrzavali više od 7 dana u kontinuitetu, a sve vrijeme su nas ubjeđivali da radijatori nisu hladni nego samo “slabije griju.” I zašto bismo trebali da budemo tolerantni kada uposlenici CG Tuzla imaju i proljeće i ljeto da se pripreme da obezbijede sve tehničke uslove za kontinuiranu isporuku, a da se, eventualne, greške svedu na minimum”. (Minja, Tuzla)

2 Komentari

  1. gospodo, a šta da kažemo mi koji moramo da ložimo!!!!!!!!!!!! Uvijek ista mantra skorojevića od kojih veliki dio ne plaća grijanje…mi koji nemamo isto, mi znamo kako nam je ..eto vam jasmina, on se uhljebio kao i svoje aparatčike, pa neka vam pomognu, glasali ste za njih…već 20 godina je tako

  2. @Samo Bosna: Da sam maliciozna (a, nisam) mogla bih Vam reći da i Vi imate izbor (ili više njih) da se riješite svojih problema: da prodate svoj individualni stambeni objekat (ako ste ga legalno izgradili i imate “papire”) ili da se “zavalite” u kredite pa kupite stan u kolektivnoj stambenoj zgradi ili napravite pritisak na gradske službe pa i Vi priključite svoju individualnu stambenu jedinicu na gradsku toplifikaciju i Vaš individualni problem sa loženjem je riješen. Ali ću samo reći da Vaše poređenje apsolutno nije adekvatno jer bi onda svaka gradska ili državna služba mogla zapostavljati svoje obaveze i ugrožavati zdravlje i živote svojih građana jer uvijek ima onih koji su u težoj situaciji pa “moramo” trpiti i biti pasivni i tako dopustiti da nas lažu i obmanjuju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here