Izdvojeno mišljenje: Podrška novinaru Avdiću i portalu TuzlaLIVE

Čitalac koji se potpisuje kao F A N, poslao je komentar u vezi sa člankom o pokušaju tužioca Ćazima Serhatlića i advokata Mirnesa Ajanovića, da "ušutkaju" slobodne medije, odnosno, iskusnog novinara Ekrema Avdića i portal TuzlalLIVE

1
331
(Članak na portalu o pokušaju "ušutkivanja" medija (Screenshot)

Čitalac koji se potpisuje kao F A N, poslao je komentar u vezi sa člankom o pokušaju tužioca Ćazima Serhatlića i advokata Mirnesa Ajanovića, da “ušutkaju” slobodne medije, odnosno, iskusnog novinara Ekrema Avdića i portal TuzlalLIVE.

Komentar s razlogom objavljujemo u cijelosti.

“Podrška Ti i svako dobro Veliki pravdoljupče. Kroz ove tekstove čovjek vidi kako je Tuzla amorfna i bljutava sredina u kojoj svi pognute glave i sa naslijeđenim UDB-aško komunističkim strahom zabijaju svoje maloumne glave u pijesak. U takvoj sredini moguće je da SDP koalira sa Klerikalno nacionalističkim strujama, da na listi za Gradonačelnika budu ljudi koji nikada nisu svojim trudom, znojem i znanjem zaradili za sebe niti jednu paru. Koga će oni voditi, polupismeni, poluobrazovani, naslonjeni na arhaične radikale i političke primitivce koji manipuliraju svim pozitivnim vrijednostima. U ovakvom blatu ljudske mentalne truleži čiji je izgleda važno uporište Tuzla, gosp. Eki obraćam Ti se sa podrškom i dužnim poštovanjem. Žao mi je ovoga usuda nastavka političke satanizacije i monstrumizacije Tuzle koju je započeo J. I. (Faraon) i koju želi nametnuti u katastrofalnu potrajnost svojim lobiranjem za Gradonačelnika. Eki, Ti si heroj pobjednik, ne može život biti toliko nepravedan, da jednog dana budeš vrijednovan kao izuzetna humanistička i intelektualna ličnost ovoga grada”. (F A N, Tuzla – Redakciji poznat identitet pošiljaoca)

1 komentar

  1. Pruzam podrsku Ekremu Avdicu, svaka cast za hrabrost, malo nas je takvih da se suprostavimo, ima nas jos koji smo zrtve montiranih procesa cazima serhatlica i kantonalnog tuzilastva. makar za sad kroz anoniman komentar a licno zestoku borbu vodim protiv istog tuzioca. doce medo da poigra pred njegovim vratima, puno je on stete i bola naanio mnogim insanima. ozbiljno razmisljam da i ja izadjem pred medije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here