Izdvojeno mišljenje: Bošnjaković o stanju u bh. fudbalu i odnosu prema trenerima i igračima

Fudbalski trener Milenko Bošnjaković objavio je na Facebooku zanimljiv status o stanju u bh. fudbalu i odnosu prema trenerima i igračima.

Prenosimo ga uz sitne uredničke intervencije.

“Tako je Lalatoviću, pojma mi nemamo. Prošlu sezonu smo počeli sa pet trenera van BiH na klupama premijerligaša. Pet bosanskohercegovačkih trenera ostalo je bez posla. Hajd’ dobro, otvoreno je tržište.

Ali, nije ni to sve. Njih petorica doveli po najmanje dva pomoćnika izvan BiH, to je još desetorica trenera Bosanaca i Hercegovaca bez posla. Hajd’ dobro.

ALI NAJMANJA ŠTETA JE U TOME, njih petnaestorica doveli su po najmanje 2-3 igrača izvan BiH sa sobom, koji po pravilu vrlo brzo napuštaju naše klubove kad ti treneri dobiju otkaz.
Saberite koliko je to naših mladih igrača moralo da se spusti u niže rangove, koliko je to ugašenih snova, koliko je to novih radnika po bauštelima i uporedo igranja po njemačkim četvrtim-petim ligama.

Koji su trag ostavili ti stručnjaci i igrači u Premijer ligi BiH? Koja je dobit za bosanskohercegovački fudbal?

U pravu je čovjek, pojma mi nemamo, ostali znaju. Koliko naših trenera ima u ligama u okruženju? Znate zašto ih nema? Zato što su pametni. Razvijaju svoju djecu i svoj stručni kadar, razvijaju svoje buduće reprezentativne trenere i igrače.

Šute svi. I treneri koji po ćoškovima kukaju kako nemaju posla. I igrači koji se odriču fudbala u kojem su od šeste godine. Šute i oni koji se nešto pitaju u fudbalu u BiH.
Da se Velež vodio tom logikom, nikad moj Feđa Dudić ne bi pokazao šta zna niti bi Velež imao ove uspjehe koje ima, vjerovali su u svoje!

Ja, idiot, ponovo ne mogu šutjeti, mada me ova priča najmanje dotiče.
Toliko. (Milenko Bošnjaković, trener FK Budućnost, Banovići)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *