Izdvojeni komentar: U cara Trajana kozje uši…

Čitam, smijem se, plačem…Nevjerojatan primjer licemjerja aktualnog Gradonačelnika, principijelnog borca za primjenu zakona i zaštitu ljudskoh prava, pa čak i Eskima!

Ako sam dobro razumjela, ovaj anonimni advokatić (suljić – op.r.) je uhapšen prije nekoliko dana zbog raznih mahinacija između kojih je i kreativno potraživanje duga FK Sloboda koje bi trebalo biti plaćeno od milionskih tranši koje im daje Grad Tuzla, pardon, koje prije svih odobrava i usmjerava prvi čovjek Grada preko potpisa poslušnih službenika i krompir-pečata resornih službi. Sve po zakonu i proceduri!

I sve bi to bilo ok da pravni zastupnik potražitelja, duga u vrijednosti od 650.000 KM, nije inkriminisano lice sa kriminalnim dosjeom koji je u privatnim poslovnim odnosima sa Gradonačelnikom koji, vela havle, opet odlučuje o isplati tog istog duga. Da nije tužno sjela bih pa se smijala! Čuj sukob interesa – ovo je harmonija interesa!

Da tuga bude veća, činjenica je da je ovaj presuđivani advokatić zastupao i JU Dom mladih čiji je osnivač opet Grad, a plaćanje se odobrava na isti način!

I to bi sve opet moglo biti slučajno da se nisam sjetila slične afere sa aktualnim Gradonačelnikom koja potvrđuje da je ovo u stvari njegov prepoznatljiv model ponašanja.
Sjetimo se afere u GV Tuzla od prije godinu-dvije kada je “prva violina” Grada za najvažniju funkciju u svojoj Upravi – Gradskog pravobranioca, izlobirao i predložio čovjeka sa prešućenim kriminalnim dosjeom (afera o pronevjeri 5.000.000 KM) koji je trebao da zastupa interese Grada, te nadzire provođenje zakonitosti.

Čak i kad je ovaj portal javno razotkrio lopovluk navodeći mnoštvo nezakonitih odluka i propusta baby-komisije, guranje istog kandidata je grubo nastavljeno….I jedva zaustavljeno!

Zašto? Zašto nam to radite Gradonačelniće? Zašto nas toliko potcjenjujete? Pa, zar vi, kao prvi čovjek, ne bi trebali biti najveća moralna vertikala Grada, koja će svojim primjerom zaštititi provođenje zakona i svih duhovnih i materijalnih vrijednosti koje posjeduje Grad uključujući i naš, gradski novac, kojima plaćamo greške nestručno izabranih rukovodstava!?
Zar ne bi trebali štititi prava svih građana Tuzle, uključujući i one tuzlanske pravoslavne porodice čija ste prava zgazili nezakonito uzurpirajući njihov stan, a čiji se pravni epilog brižljivo krije od očiju tuzlanske javnosti, navodno pravosnažnu odluku Suda za ljudska prava u Strazburu!? Pa šta se desilo sa vašom poslovičnom ideološkom principjelnošću!?

U cara Trajana kozje uši! (Safija Jahić, Tuzla)

Podijeli

3 0 komentara

 1. Toooo Carice.
  Sve je jasno da je Jasmin naš dragi upleten sa ovim advokat om, danas mi baš priča čovjek da će tek sad se razotkrit neke malverzacije, a vrhunac svega je kad jasmin u odbrani kaže da su mu preporučili zato što je stručnjak za klevetu. Evo pozivam sve advokat svijeta da mi kažu kakav je to specijalista, tj dali ima i tu specijalista i volio bi da nam advokat Suljić kao expert za klevetu predoči nekoliko zvučnih presuda za koje je zaslužan a radi se o klevetu.
  Prvi put Jasmin je provaljen. CAR JE GO

 2. Identičan scenarij onom iz neponovljivog kultnog filma
  “Gradska Vijećnica” sa legendarnim Ali Pačinom kao korumpiranim gradonačelnikom Njujorka.
  Univerzalna tema o hipokriziji političara na jakoj pozizicij, kada pomisle da su nedodirljivi.
  Obavezno pogledati!!!
  Svaka sličnost je namjerna.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *