Iz Njemačke izručen u BiH: Posredovao u nabavci kokaina od kolumbijskih narkokartela

Njemačke vlasti su BiH u petak izručile Milivoja Todorovića (48) kojega se sumnjiči da je ugovarao velike pošiljke kokaina s područja južne Amerike za Evropu, a otkriven je dešifriranjem aplikacija za komunikaciju Sky i Anom.

Todorović je uhapšen u Njemačkoj u novembru prošle godine otkada njegovo izručenje traže vlasti BiH. Prema priopćenju Tužiteljstva BiH on je boravio u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta s dokazima iz Sky i Anom aplikacija.

On se sumnjiči da je pripadnik organizirane kriminalne skupine u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku kokaina, koji je s područja Južne Amerike transportiran u evropske zemlje, te nakon toga krijumčaren prema zemljama zapadnog Balkana, navodi se u priopćenju.

Za Todorovića će nakon ispitivanja u statusu osumnjičenika nadležni tužitelj državnoga Tužiteljstva BiH zatražiti određivanje pritvora.

Prema medijskim navodima, Todorović je posredovao u nabavi kokaina Škaljarskome klanu, ali i skupine širom svijeta koje su bile s njim povezane. Radi se o klanu koji je nastao u Crnoj Gori, prenosi Hina.

Portal Raport izvještava kako je Todorović imao nadimak Mr. Si te da je bio jedan od najvećih autoriteta evropskog podzemlja u nabavi kokaina od kolumbijskih narkokartela. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *