Iz Ambasade SAD odgovorili saopćenjem

SAD podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, države koja je multietnička i demokratska, kaže se u saopćenju Ambasade SAD

0
382
Ambasada SAD u Sarajevu (Foto: Arhiva)

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država oglasila se povodom protesta kojeg je grupa građana danas organizirala preko puta zgrade ambasade u centru Sarajeva, u kojima između ostalog traže od predsjednika SAD da pomogne u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

-Sjedinjene Američke Države su upoznate sa protestom ispred zgrade ambasade. Podržavamo slobodu izražavanja i pravo građana na mirno okupljanje. Za nas je mišljenje građana BiH veoma važno – poručili su iz ambasade.

Iako je amasada zbog praznika zatvorena, saopšteno je kako su spremni na razgovr sa “zabrinutim građanima” te su pozvali lidere da arde na stabilnoj i prosperitetnoj budućnosti zemlje, koja nije opterećena korupcijom.

Naša privrženost BiH, kao i naša politika prema BiH ostaju čvrste. SAD podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, države koja je multietnička i demokratska. Nastavljamo promovirati dijalog među liderima i raditi sa našim partnerima kako bi pružili podršku BiH na putu ka euroatlantskoj budućnosti – navodi se u saopćenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here