Ivanišević nominovan za trenera godine: Đoković je pod njegovim vodstvom pokorio svijet

Đoković će, pod Ivaniševičevim vodstvom, rekordnu osmu godinu završiti kao prvi teniser svijeta (nakon 2011, 2012., 2014., 2015., 2018., 2020 i 2021.)

goran ivanisevic nominovamn za teniskog trenera godine pod njegovim vodstvom djokovic osvoji pregrst turnira
Goran Ivaniševič i Novak Đoković (Foto: Arhiva)

ATP nominira a ostali treneri biraju najboljeg trenera koji je pomogao usmjeriti svoje igrače na višu razinu performansi tokom protekle godine.

Bivšeg hrvatskog tenisera, osvajača Wimbledona, Gorana Ivaniševića ATP je nominirao za trenera godine.

ATP nominira a ostali treneri biraju najboljeg trenera koji je pomogao usmjeriti svoje igrače na višu razinu performansi tijekom protekle godine. Đoković će, pod Ivaniševičevim vodstvom, rekordnu osmu godinu završiti kao prvi teniser svijeta (nakon 2011, 2012., 2014., 2015., 2018., 2020 i 2021.). A osim toga, ove je godine osvojio sedam naslova od čega tri Grand Slama (Australian Open, Roland Garros i US Open).

Nominaciju za trenera godine dobili su još i trener poljskog tenisera Huberta Hurkacza Craig Boynton, treneri Italijana Jannika Sinnera Darren Cahill i Simone Vagnozzi, trener Španca Carlosa Alcaraza Juan Carlos Ferrero i trener mladog Amerikanca Bena Sheltona Bryan Shelton.

Osim ove nagrade, ATP dodjeljuje i nagradu za povratnika godineigrača koji je najviše napredovaonadolazeću zvijezdu godine te Nagradu Stefan Edberg za sportski potez godine.

Sinner, čiji su treneri Cahill i Vagnozzi, nominirani za trenera godine, nominiran je za igrača godine koji je najviše napredovao, nakon sezone u kojoj je došao do 4. mjesta na ATP listi i osvojio četiri naslova iz sedam finala.

U ovoj kategoriji nominirani su talijanski Davis Cup reprezentativac Matteo Arnaldi te Amerikanci Christopher Eubanks i Ben Shelton.

Također, 22-godišnji Sinner je nominiran i za nagradu Stefan Edberg za sportski potez godine, a uz njega su i Španac Carlos Alcaraz, Bugarin Grigor Dimitrov i Poljak Hubert Hurkacz.

Arthur Fils, prvi nositelj na ovosedmičnom ATP Next Gen Mastersu, jedan je od pet nominiranih za novaka godine, što uključuje igrače koji su se prvi put probili u Top 100 2023. godine. Osim njega za ATP nagradu natječu se i Flavio Cobolli, Alex Michelsen, Dominic Stricker i Luca Van Assche.

Kandidate za povratnika u igru, najboljeg igrača godine i nagradu za sportski duh Stefana Edberga određuje Međunarodna udruga teniskih pisaca (ITWA). Nominirane za trenera godine biraju ATP treneri u prvom krugu glasovanja.

Imena dobitnika ATP nagrada bit će otkrivena tijekom sedmice koji počinje 11. decembra. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *