Ivanić: Prvo sankcije Dodiku, pa onda Republici Srpskoj

Ivanić smatra da će se sankcije proširiti na poslovne ljude koji budu protumačeni kao bliski Dodiku i toj strukturi

0
160
Ivanić misli da će sa sankcijama prvo krenuti SAD (Foto: Arhiva)

O mogućem uvođenju sankcija RS-u govorio je počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić.

“Moje pretpostavke su da će se prvo krenuti ka individualnim sankcijama i to ne od svih zemalja, već pojedinačno. Vjerovatno će tu biti najaktivnije SAD, to će dominantno ići političkim strukturama, političkoj eliti u Republici Srpskoj, koja je upućena u ovo”, kaže on.

Mislim da će se to vremenom proširiti na poslovne ljude koji budu protumačeni kao bliski Dodiku i toj strukturi, dodao je te naveo kako prema njegovom mišljenju, ako to ništa ne bude dalo rezultate, onda vjerovatno i prema građanima u cjelini.

Ivanić kaže kako SNSD posljednjim aktivnostima, posebno zakonom o lijekovima RS-a, želi ostvariti dvije stvari.

“Prvenstveno pokriti aferu ‘Kiseonik’, jer su u suštini priznali da firme koje su prodavale taj kisik nisu bile registrovane za to. Priznale su da to nije bio industrijski kisik i samo se brane kada govore o njegovoj čistoći, što smatram da je neprihvatljivo. Ovim su potezom željeli spriječiti podizanje krivičnih prijava”, izjavio je Ivanić za N1.

Jučer je predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarisao moguću smjenu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. On kaže da postoji ta mogućnost, te da se teren za nju sprema.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here