Italijani još vjeruju u SP: FIFA izbacuje još jednu reprezentaciju?

Na Apeninima se ne mire sa tim fijaskom i još uvijek se nadaju da bi mogli da se nađu u Kataru, i to preko  - "zelenog stola"!

0
109
Makedonci su izbacili Talijane u gostima priredivši pravu senzaciju (Foto: Internet)

Aktuelni evropski šampion Italija doživjela je još jedan debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i nije se plasirala na drugi uzastopni Mundijal.

Međutim, na Apeninima se ne mire sa tim fijaskom i još uvijek se nadaju da bi mogli da se nađu u Kataru, i to preko  – “zelenog stola”!

Kako je objavio tamošnji “Mediaset” FIFA bi mogla da kazni Fudbalski savez Irana, koji se jeste plasirao na SP, ali u posljednjem meču kvalifikacija protiv Libana u Mašdaduj nije dozvolio prisustvo ženama.

Na društvenim mrežama mogli su se vidjeti snimci kako policija čak suzavcem rastjeruje žene sa uredno kupljenim ulaznicama za utakmicu svog nacionalnog tima.

Član FS Irana Mehrdad Serdaši je na Tviteru objavio da su zabrinjavajuće vijesti iz FIFA, koja oštro sankcioniše nedostatak spolne tolerancije i ravnopravnosti, a pogotovo takve postupke policije.

Zbog toga bi, nadaju se Italijani putem “Mediaseta”, kazna čak mogla da bude izbacivanje sa Svjetskog prvenstva, iako su za to realno šanse vrlo male.

Ukoliko bi se to zaista desilo, na Mundijalu bi učestvovala prva slijedeća reprezentacija po FIFA rangu, a to je upravo Italija.

Tu, dakle, leži posljednja nada Italijana da bi ipak mogli da učestvuju u Kataru, ali su i sami svesni da se to graniči sa “naučnom fantastikom”.

“Takva drastična kazna je malo vjerovatna i graniči sa naučnom fantastikom. Ne možemo da očekujemo da će Iranci biti izbačeni sa SP-a, ali to je posljednja šansa Italiji da ipak vidi Svjetsko prvenstvo”, piše “Mediaset”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here