Vozači kamiona: Žandarmi iskaču ko tarzani, uzimaju nam reket, ne daju nam u wc…

Među onima koji moraju nastaviti raditi svoj posao uprkos koronavirusu su i vozači kamiona. Na njihovoj stranici na Facebooku, pod nazivom Teretnjaci.ba, prenose svoja iskustva, dijele savjete…

U svojoj posljednjoj objavi jedan od administratora stranice je prenio svoja iskustva sa Graničnmog prelaza Gradiška u BiH.

– Agonija na Graničnom prelazu Gradiška se nastavlja. Već 24 sata se prelazi, međutim kilavo ide po 5 sati stojimo na jednom mjestu i onda nas pomjere za nekih 100 do 300 metara. Novinari su bili došli na lice mjesta da snime situaciju, ali kada je grupa nas vozača pošla prema njima da vlastima pošaljemo poruku, isti su pobjegli sa lica mjesta bez snimljenog matarijala. Znam da ima dosta kolega koji prate našu stranicu i koji su sinoć bili na Gradiški i doživili ono što je radila Žandarmerija MUP-a RS, kolege nisu mogli da izađu da obave malu nuždu, došli su spremni sa pričom i uzimali nam reket od 20 do 50 KM, po četvorica su iskakali kao tarzani iz kombi vozila. Lično ja kao admin ove stranice sam dao 20 KM jer mi je prikolica ostala 20 cm u lijevoj traci kako sam obilazio kolegu koji je spavao. Pravila više nema ko će kada prijeći jer su došli iz MUP-a i rekli da su oni dobili naredbu koju će stranu puštati, a u ulice su nas uveli kako bih pokupili novac.

Ovim putem bih iskoristio priliku da se zahvalim gospođi, običnoj građanki koja je došla i donijela nešto hrane za vozače, onoliko koliko je bila u mogućnosti, a državu BiH neka je stid i neka je na čast šta radi sa nas. Lijep pozdrav sa Gradiške – navedeno je u ovoj objavi.(oslobodjenje,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *