Irma Baralija: Testirati građane bez obzira na njihov društveni status!

0
449
Irma Baralija podnijela neopozivu ostavku (Foto: Arhiv)

Jako mali broj testiranih u BiH na Corona virus izaziva sumnju građana u broj oboljelih.

Građane koji se javljaju sa sumnjom da su možda zaraženi upućuje se u samoizolaciju bez mogućnosti testiranja. S druge strane, ekspresno se testiraju političari. Tim povodom reagirala je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke.

“Prvi u Hrvata, kako često nazivaju predsjednika HDZ-a, među prvima je bio testiran. Ostatak Hrvata, onih koji su se posljednjih dana zadesili u i oko SKB Mostar, na čekanju su i u samoizolaciji do daljnjeg jer za njih nema testova.
Ništa drugačije nije ni među prvima u Bošnjaka. Za premijera Novalića i ministra, koji su bili na zabavi u Igmanu, bilo je testova, dok je za radnike fabrike testova sve manje.

Kriterij za testiranje mora biti sumnja na zarazu, koji se primjenjuje podjednako, neovisno o društvenom statusu onih koji sumnjaju da su zaraženi.

Neophodno je pod hitno obavijestiti javnost o tome koliko testova imamo, zašto nije izvršeno više testiranja, koliki broj testova je naručen i kada će stići.

Poučeni iskustvom Južne Koreje, znamo da testiranje stotina tisuća ljudi, kao i praćenje stanja potencijalnih nositelja virusa, donosi pozitivne rezultate. U suprotnom, nema razloga za optimizam na koji nas se kontinuirano poziva.”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here