Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke

Poput Predraga Kojovićia koji je ostavku donio iz 'ličnih razkoga, ni Baralija nije navela prave razloge za ovakvu odluku

1
366
Irma Baralija podnijela neopozivu ostavku (Foto: Arhiv)

Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, danas je obavijestila Glavni odbor da daje neopozivu ostavku na tu stranačku poziciju.

Poput Predraga Kojovića koji je ostavku donio iz ‘ličnih razkoga”, ni Baralija nije navela prave razloge za ovakvu odluku, tek je poručila da se radi o “razlozima porodične prirode”.

„Poučena iskustvom upravo završene kampanje u okolnostima koje su svima poznate, smatram da u narednoj godini meću moći u potpunosti biti posvećena i predana stranci, što vjerujem da je obaveza svakog pojedinca u rukovodstvu u narednoj godini, koja će, svjesni smo, biti iznimno politički izazovna i intenzivna zbog izbora koji nam predstoje“, navela je Baralija u pismu Glavnom odboru.

Baralija se zahvalila svima koji su je na prethodnom Kongresu birali za potpredsjednicu te također naglasila da ona ostaje u stranci te predsjednica Kluba vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara.

Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke, ovim povodom se zahvalio Irmi Baraliji na dosadašnjem radu na mjestu potpredsjednice.

Baralija i Boška Ćavar ostaju u klubu NS u Gradskom vijeću Mostara.

Njih dvije su, podsjetimo, svojim suzdržanim stavom omogućile da mjesto gradonačelnika ovog grada bude iz HDZ-a BiH.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here