Ipak optimisti: Crnogorac i Uzelac “najavili” bodove protiv Širokog!

0
200

Izuzetno negtivan skor imaju nogometaši Slobode u susretima sa Širokim, koga nisu pobijedili od 2016. godine, dok su na Tušnju u sedam zadnjih susreta osvojili još samo jedan bod, pa se uoči njihovog sutrašnjeg susreta, u okviru 6. kola PL BiH, s pravom postavlja pitanje: ima li Sloboda igrače takve snage i kvaliteta da prekine neugodnu tradiciju?

Crnogorac: Očekujemo da i nas sreća pomazi, desno Uzelac (Foto: MI+iro Petrović)

Iako je sve na strani gostiju, drugi su na tabeli, uz Sarajevo još jedini nisu doživjeli poraz u prvenstvu, u taboru Slobode najavljuju – osvajanje bodova!

Takve prognoze dali su na današnjoj konferenciji za novinare šef Stručnog štaba, Gradimir Crnogorac, i stoper Dejan Uzelac, koji se očito potpuno oporavio od povrede nosa.

– Dolazi nam ekipa koja trenutno igra najljepši nogomet u BiH. Vidi se to po rezultatima, a uz Sarajevo, jedini nisu poraženi. Niz godina imamo negativan skor s njima – kazao je Crnogorac, ali i dodao ono sudbonosno “ali”.

A to bi se moglo sažeti u slijedećim njegovim mislima.

– Ali, mi smo potpuno spremni za utakmicu, svi igrači su na raspolaganju. Poslije dva negativna rezultata red je da i nas posluži sreća i da konačno sve krene kako treba. Očekujem od igrača da sutra pokažu još više želje i karaktera, a iz toga bi trebao izaći za nas pozitivan rezultat. Tome se zaista nadam – kazao je “coach” Tuzlaka.

Slično razmišlja i Uzelac, koji kaže kako mladim igračima Slobode treba pomoći da brže stasaju, jer dobro rade, a to mora donijeti rezultat.

– Svi znamo  šta nas sutra čeka. Široki godinama igra lijepo za oko, imaju i rezultate, također su mlada ekipa. Radili smo dobro tokom sedmice i vjerujem da s odgovarajućim pristupom igri možemo doći do dobrog rezultata – optimističan je Uzelac.

Ostaje još da sve što su rekli igrači pokažu na terenu. Protiv sebe imaju ekipu s kojom se mogu nadigravati. Uz to, imaju prednost domaćeg terena, a uz malo fortune, te puno borbenosti, discipline i čvršće i odgovornije igre u odbrani, mogu srušiti objektivno jačeg protivnika.

Susret između Slobode i Širokog Brijega igra se sutra na Tušnju počev od 20 sati, uz direktan prenost na Areni Sport TV. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here