Ipak će ga prodati: Tarik Kapetanović prelazi u Sarajevo?

Mladi fudbaler tuzlanske Slobode, Tarik Kapetanović, svoju karijeru će najvjerovatnije nastaviti u dresu FK Sarajevo, a kako pregovori napreduju između dva kluba otkrio nam je prvi čovjek tuzlanskog kluba Senad Mujkanović.

Kapetanović sa Slobodom ima ugovor do ljeta 2024. godine i jasno je da ga tuzlanski klub neće pustiti bez obeštećenja, a u Sarajevu su čini se odlučni da dovedu ovog 20-godišnjaka u svoje redove, prenosi  Sportsport.ba.

Mujkanović je potvrdio da su pregovori u finalnoj fazi, ali da još ništa nije ozvaničeno.

“Mi smo još uvijek u fazi pregovora, ali je vrlo blizu postizanja dogovora. Još uvijek je sve otvoreno i vidjet ćemo šta će se događati večeras i ujutro i da li će to biti kako smo planirali. Za sada nikakav ugovor još nije potpisan”, rekao je Mujkanović.

Kapetanović je jedan od najperspektivnijih igrača u našoj zemlji, a inače igra na poziciji lijevog beka.

Nedavno je Kapetanović za naš portal rekao da ostaje u Slobodi kako bi pomogao da se ekipa vrati u Premijer ligu, ali da može i otići ako se pojavi zanimljiva ponuda, kako za njega tako i za Slobodu.

Svakako da bi njegov odlazak poremetio planove Zlatana Nalića, ali novac je presudan u funkcionisanju kluba, pa je dućan za prodaju ili kupovinu igrača stalno otvoren. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *