Internet platforma “Plodovi sela” povezaće potrošače i proizvođače

Svi poljoprivredni proizvođači u Republici Srpskoj, čak i ukoliko su neregistrovani i proizvode manje količine proizvoda na svojim imanjima mogu proizvode nuditi kupcima i putem nove internet platforme “plodovi sela.com.”

Ovdje će kupci pretragom moći da saznaju ko su poljoprivredni proizvođači, koliko su geografski blizu, te da ostvare direktan kontakt, odnosno posjete određenog proizvođača.

Ubuduće će proizvode poput ovog paradajza umjesto samo na pijaci kupci moći naći i na internet platformi plodovi sela.com,gdje će biti moguće ostvariti direktan kontakt kupac-proizvođač.

-Proizvodim paradajz i već sam na ovaj način imao nekoliko kupaca,koji su dolazili kući da se uvjere kakvi su proizvodi,a probnašli su me preko ove platforme, kaže Dragan Vučković, menadžer projekta

Za sada na ovaj način svoje proizvode nudi nekoliko stotina proizvođača.Online prodaje još nema, jer je riječ o lako kvarljivim proizvodima, nego se sa kupcem direktno dogovara o načinu isporuke.

-Očekujemo da će doći do veće prodaje i da će se povećati cijena tih proizvoda,jer sad se gubi sve ono izmeđuz,zakup,ostali troškovi,pa ćemo kasnije vidjeti na koji način bismo mogli ujljučiti i online prodaju- rekao je Draško Blaškić, poljoprivrednik iz Laktaša.

Umjesto dolaska na tržnnicu ili u market,zaproizvode poput ove tikvice moći ćete se uvjeriti na internetu na koji način je uzgojena ,tačnije biće moguće i direktno da se uvjerite.

-Zamisao je da se ovdje povežu proizvođači i potrošači, kaže Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Ovaj način prodaje i promocije domaće proizvodnje u Republici Srpskoj dio je mjera kako da se pomogne malim poljoprivrednim proizvođačima da prevaziđu krizu nastalu pojavom koronavirusa, ali je i cilj smanjenje uvoza ovih proizvoda.(bhrt,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *