Inspekcija u Sarajevu sinoć kaznila šest ugostiteljskih objekata

0
207
Foto: Arhiva

Moramo poduzeti odlučnije korake kako bismo spriječili veće širenje zaraze odavno upozoravaju nadležni. Kao jedan od glavnih prenosilaca zaraze sada su označeni mladi ljudi a kao mjesta ugostiteljski objekti.

Sinoć u glavnom bh. gradu utvrđeno je nepoštivanje socijalne distance, nenošenje ili nepravilno nošenje maski, nepoštivanje radnog vremena, te je inspekcija u Sarajevu zbog nepoštivanja epidemioloških mjera kaznila šest ugostiteljskih objekata s 18.000 maraka, kazala je za N1 Vildana Brdarić, glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo.

Među lokalima koji su kažnjeni i prekšili su epidemiološke mjere su City Lounge, Tesla Pub, Citx Pub, Deco Bar, Central, Down Town, Orto, Zona, Opera i Barometar.

“U nadzorima koji su bili obuhvaćeno 11 ugostiteljskih objekata na području Općina Stari Grad i Općina Centar, sankcionisano je 6 ugositeljskih objekata sa novčanom kaznom od 18 hiljada maraka, te im je izrečeno 10 prekršajnih naloga. Razlog je bio nepoštivanje socijalne distance, nenošenje ili nepravilno nošenje maski, te nevršenje obavezne dezinfekcije prostora, dok nepoštivanje radnog vremena iza 23 sata nije utvrđeno”, navela je Brdarić.

Intezivne inspekcije kontrole bit će nastavljene i u narednom periodu, najavljuju nadležni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here