Inicijativa “Naše pravo je čist zrak” poziva na javno čitanje proglasa

0
237

Građanska inicijativa “Naše pravo je čist zrak” u utorak,  10. novembra u u 13 sati na Trgu Slobode organizovati javno čitanje proglasa u kojem će pozvati pojedinačno kandidatkinje i kandidate i političke partije da pokažu da su na strani građana tako što će se pridružiti borbi protiv ekološkog nasilja kojem su građani Tuzle izloženi već dugi niz godina.

Proglasom se želi ponovno ukazati na konkretne zahtjeve koje je ova građanska inicijativa uputila prema donosiocima odluka u Gradu Tuzla u protekloj godini. Sada se traži od kandidata i kandidatkinja da preciziraju konkretne aktivnosti koje će poduzeti da bi smanjili zagađenje zraka u našem gradu ukoliko budu izabrani u institucije gradske vlasti.

Inicijativa je oformljena u decembru 2019. godine, kada su održani veliki protestni skupovi, te kasnije i nekoliko sastanaka sa predstavnicima lokalnih vlasti. Inicijativu je podržalo osamnaest organizacija civilnog društva na području Grada Tuzla, prepoznavši veliki problem zagađenja s kojim se građani susreću iz godine u godinu.

U cilju poštivanja mjera prevencije od širenja virusa, okupljanju će prisustvovati nekoliko predstavnika organizacija koje su dio ove građanske inicijative, a građani će događaj moći pratiti preko “Live streama” na Grupi za čist zrak., saopćeno je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here