Incident u Vlasenici: Saračevići porazbijali stakla na kući Jusića, vlasnik kuće pucao iz gasnog pištolja

0
751

Policijskoj stanici u Vlasenici 10. jula u večernjim satima prijavljen je napad na porodičnu kuću Jusića u selu Kuljančići, općina Vlasenica. Potvrđeno je to za Faktor u PU Zvornik.

Naime, kako smo saznali, te večeri su otac i sin inicijala M. S. i M. S. polupali stakla na vratima i prozorima porodične kuće, nakon čega je vlasnik O. J. pucao iz gasnog pištolja. U policiji su rekli da povrijeđenih u ovom incidentu nije bilo.

– Nakon incidenta, M. S. i M. S. su uhapšeni, a o svemu je obaviješten tužilac u Istočnom Sarajevu. On je naložio da se protiv uhapšenih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a da se protiv O. J. dostavi izvještaj zbog izazivanja opće opasnosti – rekli su za Faktor u PU Zvornik.

Kako nezvanično saznajemo, problemi između dvije komšijske porodice traju već godinama, a o posljednjem incidentu na Facebook profilu pisala je i Arnela Jusić, ističući da su napadnuti fizički te da mole vlast za zaštitu njihovih i života njihove djece.

Arnela je navela da je i ranije pisala o maltretiranju i terorisanju od prvog komšije Mensura Saračevića.

– Moj komšija sinoć je došao sa svojim sinom pijan, psujući mom mužu, zvao ga da izađe na put da ga ubije. Kada je muž rekao da neće, on je otišao do kuće, donio motku i pištolj zajedno sa svojim najstarijim sinom Midhatom, te napao na našu kuću. Jedva smo zatvorili vrata, razvalio je vrata i ušao u kuću. Pucali su, lupali i više ne znam još šta – napisala je Arnela.

Policija je, navodi, došla i pritvorila Saračeviće u stanicu na 24 sata.

– Noćas će izaći, kako da noćim u kući, ko mi garantuje da nas noćas neće pobiti – navela je ona dodajući da njihov komšija maltretira cijelo selo, puca, tuče, a tek nekad završi u pritvoru 24 sata.

Arnela apeluje na nadležne da im pomognu, ističući da ne želi da njen muž ide u grob ili zatvor, kao i to da njihova djeca proživljavaju traume. Navodi da su joj muža isjekli sjekirom 2012. godine zbog čega je bio u bolnici, a da za to niko nije odgovarao. Sad im je, kako kaže, isti taj komšija došao u kuću da ih pobije, zbog čega su strahujući za svoje živote nakon posljednjeg incidenta izašli iz svoje kuće. (Faktor.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here