Incident na izborima u Srbiji: Glasač udario članicu izborne komisije i oteo joj mobitel

U malom mjestu Ruskom Krsturu u opštini Kula, na biračkom mjestu je napadnut član lokalne izborne komisije ispred koalicije Srbija protiv nasilja

glasac udario clanicu izborne komisije i oteo joj mobitel izbori srbija
Zabilježen prvi incident na izborima u Srbiji (Foto: Tanjug)

U Srbiji se danas održavaju parlamentarni izbori, a rano ujutro zabilježeni su i prvi incidenti.

Naime, u malom mjestu Ruskom Krsturu u opštini Kula, na biračkom mjestu je napadnut član lokalne izborne komisije (LIK) ispred koalicije Srbija protiv nasilja, saopšteno je iz te liste.

U okviru redovnih aktivnosti članica LIK-a, ustanovila je da osobe s lažnim akreditacija na biračkom mjestu vode paralelnu evidenciju izašlih birača. Nakon što je od njih zatražila da se legitimiraju i objasne što rade, treća osoba je fizički nasrnula udarila članicu LIK-a i otela joj mobitel, navodi se u saopštenju.

Osobe s lažnim akreditacijama i paralelnom evidencijom predstavile su se kao promatrači IPSOS-a i dodali da su „obuku prošli u beogradskoj Areni“.

Članovi mobilnog tima liste Srbija protiv nasilja su na terenu i čekaju policiju, dodaje se, prenosi N1.

Podsjetimo, sinoć je, nakon sastanka kontrolora na Zvezdari u Beogradu, napadnuta i ozlijeđena žena koja je trebala danas biti predstavnica stalnog sastava biračkog odbora ispred koalicije Srbija protiv nasilja. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *