In memoriam: Preminula novinarka Amra Odobašić, glasnogovornica UKC Tuzla

Šefica Službe za komunikacije i glasnogovornica UKC-a Tuzla, novinarka Amra Odobašić, preminula je sinoć u Tuzli u 53. godini.

Amru Odobašić svi će pamtiti kao osobu vedrog i nasmijanog duha, uvijek veselu i raspoloženu, izvrsnog stručnjaka i profesionalca i osobu koja je u svako vrijeme bila spremna pomoći svakome.

Rođena je 3. augusta 1967. godine u Tuzli. Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Odsjek žurnalistika završila je 1999.godine i stekla zvanje diplomirani žurnalista.

U periodu od 1992. do 1995. godine, bila je pripadnik Drugog korpusa Armije Bosne i Hercegovine obavljajući poslove novinara – saradnika u redakciji lista “Armija ljiljana”.

Od 1994. godine bila je saradnik Reutersa s terena. Nakon završetka rata, tačnije od 1995. do 1999. godine radila je na Tuzlanskoj televiziji kao glavni i odgovorni urednik, kao i urednik emisije iz oblasti zdravstva za OBN televiziju. U periodu od 1999. godine do 2004. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, Odsjek žurnalistika radila je kao asistent na predmetima Teorija informacija i odnosi s javnošću i Novinarstvo u mas-medijima.

Bila je dopisnik Radija BiH, dopisnik i saradnik agencije BH Press (današnja FENA), dopisnik časopisa Zajednica života, programski i PR savjetnik Obiteljskog radija Valentino- Bijela. Od 1999. godine uposlenik je Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli gdje je radila na poslovima šefa Službe za komunikacije i glasnogovornika ustanove, te stručnog saradnika Službe za stručno usavršavanje.

Proteklih 20 godina iskustva u oblasti izgradnje i osnivanja odnosa s javnošću u zdravstvenim institucijama rezultirali su izradom Priručnika „Važnost odnosa s javnošću u zdravstvu“ kojeg je pripremila sa kolegom Radenkom Udovičićem.

Posljednji ispraćaj Amre Odobašić je u petak, 4. septembra u 16.00 sati ispred Komemorativnog centra u Tuzli, a ukop na Gradskom groblju Trnovac. (ag, tl)

Podijeli

One comment

  1. Uime redakcije portala TuzlaLIVE porodici Odobašić i rodbini upućujemo iskreno saučešće.
    Draga Amra, pokoj duši Tvojoj, počivala u miru Božjem. Amin!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *