Imenovan novi Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u BiH, predsjednik Berislav Jurič

Sandra Gojković-Arbutina, Berislav Jurič, Aleksandar Trifunović, Evelin Trako i Aladin Abdagić novi su članovi Upravnog odbora Vijeća za štampu i online medije u BiH.

Za predsjednika Upravnog odbora, na sjednici održanoj 19. septembra u Sarajevu, imenovan je Berislav Jurič, glavni i odgovorni urednik portala bljesak.info, dok je za zamjenicu predsjednika imenovana Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica dnevnog lista „Nezavisne novine“ – saopćeno je iz Vijeća za štampu i online medije u BiH.

Na sastanku Upravnog odbora, između ostalog, potcrtana je važnosti medijacije, besplatnog i efikasnog procesa, koju Vijeće provodi već 21 godinu, a kojom se podižu profesionalni standardi u medijskom izvještavanju, te podiže svijest građana o njihovom pravu na profesionalnu, tačnu i blagovremenu informaciju.

Vijeće za štampu i online medije u BiH, jedinstveno samoregulatorno tijelo, poziva sve medije koji poštuju profesionalne standarde novinarstva da postanu članovi Vijeća i time doprinesu profesionalizaciji medijske scene u BiH.

Vijeće će u narednom periodu nastaviti borbu protiv širenja dezinformacija, govora mržnje, huškanja, diskriminacije, te sa medijima raditi na podizanju svijesti o važnosti primjene Kodeksa za štampane i online medije BiH – navodi se u saopćenju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *