Iličković: Napravili smo veliku stvar zbog koje smo ponosni!

Kada smo 1. septembra 2021. obnovili rad UKK Student Tuzla, u nekim našim internim razgovorima rekao sam da će naša najveća pobjeda, bez obzira na takmičarske rezultate, biti ako uspijemo napuniti našu dvoranu navijačima.

Sinoć (subota – op. red.) sam bio jako sretan i ova slika će ostati u mojoj arhivi, jer je upravo ovo ono što smo željeli. Ne samo broj ljudi koji su jučer bili na utakmici nego i „sastav“, jer sam u publici vidio jako puno onih koji su sinonim za košarku u našem gradu i koji su definitivna potvrda da nas je košarkaška publika u gradu prihvatila kao svoje. I ono skandiranje čitave dvorane „Naprijed Dita“ je u meni probudilo neke pomalo zaboravljene emocije ali je bar za mene bila potvrda da radimo neku lijepu priču.

Bilo je prelijepo vidjeti i bivšeg rektora našeg Univerziteta prof. Izudina Kapetanovića uz prof. Vlatka Šeparovića i prof. Mehu Alić-Partića, idejnog začetnika UKK Student kao i sadašnju rektoricu Univerziteta u Tuzli, prof. Nerminu Hadžigrahić, kao potvrdu da smo bili i ostali dio Univerziteta u Tuzli.

Mene je oduševila i jako puno nam je značila podrška pred utakmicu koju smo dobili od naših tuzlanskih košarkaških velikana, bivših i sadašnjih kapitena košarkaške reprezentacije BiH, Huke, Kikana i Mikija. Zbog svega ovoga sam izuzetno ponosan što sam dio ove priče, i izuzetno sretan zbog Vlade Mićanovića koji je još jednom pokazao da ima trenerski kvalitet za rad u najjačim klubovima u našoj zemlji.

Zbog naših iskusnih Miše, Hrnje i Zlaje, koji su se pokazali kao izuzetni mentori našim mladim igračima a u isto vrijeme sjajno odrađivali sve ono što smo pred njih postavljali kao zadatak; Harisa i Jaska koji su pokazali kvalitet koji su im mnogi osporavali.

Zbog našeg Đure koji je glavni motivator i kohezioni faktor ove ekipe a uz to sjajno radi posao kondicionog trenera, našeg sportskog direktora Ede koji se brine za sve one sitne i krupne stvari koje se moraju odraditi da bi klub efikasno funkcionirao, a posebno na naše mlade igrače koji su šutili i vrijedno radili kako bi napredovali i došli na nivo koji od njih zahtijeva ovo takmičenje.

Nadam se da će u narednim sezonama pokazati svoj puni potencijal. Posebno sam zahvalan našim sponzorima Keni, Saši, Emiru i Moki što su u ovim teškim vremenima za sve privrednike stali i još uvijek stoje uz nas i daju nam punu podršku. Tu svakako treba spomenuti i Pivaru Tuzla koja nas je prepoznala kao jednu pozitvnu priču i odlučila da nas podrži.

Ovdje namjerno nisam spominjao rezultat subotnje utakmice, jer kako god završila utakmica u Žepču, naredne subote, mi smo već napravili veliku stvar na koju možemo biti ponosni i koja nam treba biti podstrek da radimo još više i jače u narednom periodu. (Piše: Zoran ILIČKOVIĆ, pomoćni trener UKK Student – preuzeto sa Facebooka)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *