Igrao je u Simin Hanu, a sada je apsolutna zvijezda afričkog fudbala!

Bivšoj zvijezdi Premijer lige BiH tako u leđa gledaju neki od najboljih igrača današnjice poput Salaha, Manea, Hakimija, Kudusa...
Igrao je u Premijer ligi BiH, a sada je apsolutna zvijezda afričkog fudbala

(U dvije utakmice postigao pet golova – Emilio Nsue u dresu reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje – Foto: X)

Za razliku od brojnih stranih fudbalera koji u Premijer ligu BiH dođu obično onda kada već potajno odluče “završavati sa ozbiljnim fudbalom” – Emilio Nsue je dokaz da postoje i izuzeci.

Ovaj iskusni 34-godišnjak je pretprošle sezone bio član Tuzla Cityja u kojem nije dočekao pravu priliku. Brzo je napustio klub i otišao u špansku 3. ligu, gdje nastupa za Intercity.

(Emilio Nsue u dresu Tuzla Cytija – Foto: Arhiva)

Ipak, Nsue je trenutno top tema u Africi s obzirom da postiže čudesne rezultate na Afričkom Kupu nacija sa svojom Ekvatorijalnom Gvinejom.

Vezani članci

https://tuzlalive.ba/za-tuzla-city-potpisao-emilio-nsue-nastupao-za-nekoliko-evropskih-velikana/

https://tuzlalive.ba/pao-velez-nsue-prvim-golom-donio-pobjedu-tuzla-cityju/

Nakon što je prije nekoliko dana upisao hat-trick protiv Gvineje-Bisau (4:2), Nsue je večeras dodao još dva pogotka u duelu sa snažnom Obalom Slonovače, koju je njegova reprezentacija senzacionalno savladala sa 4:0.

Nsue je pogađao u 42. i 75. minuti, čime se učvrstio na mjestu prvog strijelca Afričkog Kupa nacija sa ukupno pet golova.

Bivšoj zvijezdi Premijer lige BiH tako u leđa gledaju neki od najboljih igrača današnjice poput Salaha, Manea, Hakimija, Kudusa…

Ekvatorijalna Gvineja je završila na prvom mjestu grupe A i sada čeka nastavak takmičenja u knock-out fazi AKN-a. (a)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *