Igrači Slobode odradili prvi trening, Crnogorac prvi put samostalno vodi ekipu (Foto)

Na stadionu Tušanj u Tuzli obavljena je danas prozivka nogometaša Slobode, a odmah zatim na pomoćnom igralištu održan je prvi trening sa 27 igrača.

Omar Pršeš se pojavio na stadionu, ali je izjavio da je raskinuo ugovor s klubom, te da će karijeru nastaviti u Veležu, mada ima još zainteresiranih klubova iz BiH i inozemstva. Ekipu je napustio i mladi napadač Armin Hodžić.

Od novih imena, na treningu su se pojavili bivši igrač Sarajeva Elvedin Herić i Said Husejinović, povratnik iz Tuzla Cityja.

Na probi je nekoliko igrača, među kojima i Nikola Marinsković, koji dolazi iz švicarskog niželigaša FC Munsingena.

Prvim treningom u karijeri, u ulozi šefa stručnog štaba, rukovodio je Gradimir Crnogorac, a uz njega će raditi još Nedim Omerović i Mirsad Dedić.

-Radit ćemo u Tuzli sve dok nam vremenski uslovi budu dozvoljavali. Iduće sedmice bit će obavljeni ljekarski pregledi. Doći će dosta igrača na probu, nadam se da će se neko nametnuti i ostati. Bit će, naravno, i odlazaka i novih dolazaka. Što se tiče druge faze priprema, najvjerovatnije ćemo ići u toplije krajeve. Još nismo odlučili gdje, čekamo neke ponude. Znate da smo u nezavidnom položaju, ali vjerujem da ćemo napraviti dobar tim i ostati u Premijer ligi, što Sloboda i zaslužuje – rekao je Crnogorac u obraćanju novinarima.

Crnogorac je na kraju dodao da za vrijeme priprema u Tuzli neće odigrati nijednu pripremnu utakmicu, ali da će odmjeriti snage sa četiri –pet ekipa u drugoj fazi priprema, izvan Tuzle. Za sada nije poznat nijedan potencijalni protivnik.

Na prozivci su se pojavili: Mehić, Fejzić, Lakić, Uzelac, Jusić, Salihović, Ivetić, Beganović, Muratović, Devedzić, Marinković, Bekrić, Almir Bekić, Amer Bekić, Husejinović, Mujagić, Livančić, Ajdini, Smajić, Herić, Maksimović, Ristić, Buljić, Salkić, Nišić, Alić i Hukić.

Prvom treningu prisustvovali su svi članovi Upravnog odbora, na čelu s predsjednikom Elmirom Šećerbegovićem, ali se niko nije obratio novinarima kako bi objasnili što će učiniti da ekipa bude dobro posložena i konkurentna u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. (M. Petrović, Foto: DaZ i MiP)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *