Igrači “Salines Tuzla Cityja” počeli pripreme za novu sezonu (Foto)

Planirana su tokom priprema dva treninga dnevno, jutarnji na stadionu, poslijepodnevni u sali, a potom i odigravanje kontrolnih utakmica

0
175
Tokom priprema "Salines Tuzla City" odigrat će više pripremnih utakmica, uz sudjelovanje na nekim turnirima (Foto: N. Tadić)

Malonogometaši kluba “Salines Tuzla City”, vicešampiona BiH, u srijedu su započeli pripreme za predostojeću sezonu. Novost je da je ekipa osvježena mlađim igračima.

Prošla sezona za tuzlanski klub bila je izuzetno turbulentna s nizom problema, a sve to je na kraju rezultiralo drugim mjesto na tabeli Premijer futsal lige BiH.

Trener Predrag Rajić ne smatra to neuspjehom i ističe da je cilj ostvaren.

– Samo treba nastaviti. Prije dvije godine smo rekli da ćemo praviti „Salines“ koji će imati kadar sa mnogo mladih igrača, koji će se moći boriti sa ekipama u okruženju i da dostigne nešto u evropskom smislu. Vidjeli smo Evropu i poznato je kako smo se predstavili tamo gdje smo dobili sve pohvale. Nije za utjehu niti za radost, pošto smo izgubili, ali „ Salines“ je ucrtan na evropskoj futsal mapi – smatra Rajić.

Sada želi stvoriti jedan mlad tim, nastavlja on, koji će dati šansu igračima da dokažu da ovo područje ima mnogo talentiranih igrača.

– Mi faktički sada nemamo nijednu igračku zvjezdu. Možda smo težili tome. Mladi momci, čim se pojavi neka zvijezda, gledaju u nju, a ne daju sve od sebe kako bi trebali. Tako da će stariji igrači pomoći i tačno znam da će mlađi rasti iz dana u dan. Za mjesec nećemo ličiti na sebe i poslije toga ćemo naći svoju igru i siguran sam da ćemo se do polusezone, boriti ravnopravno sa svima i pružiti maksimum – kazao je trener i dodao da je izmijenio plan priprema u odnosu na prethodne dvije godine.

Planirana su tokom priprema dva treninga dnevno, jutarnji na stadionu, poslijepodnevni u sali. Među starijim igračima za „Salines“ i dalje nastupa Darko Milanović, futsal reprezentativac BiH. On se , također, osvrnuo na proteklu sezonu.

– Na papiru smo imali jako dobru ekipu i bili smo prvi favorit za osvajanje titule. Međutim, nismo uspjeli. Imali smo i problema u svlačionici, nije se sve posložilo kako treba, jer je bilo puno dobrih igrača. Nismo stigli do željene titule, izgubili smo u finalu od Mostar SG Staklorada. Sigurno da nismo zadovoljni – rekao je Milanović.

Međutim, zadovoljan je činjenicom da je ekipa podmlađena sa mnogo talentovanih igrača.

– Zaslužili su da dobiju šansu i rade sa jednim ovakvim trenerom kakav je Predrag Rajić i da budu u klubu poput „Salinesa“. Ovaj klub vode ozbiljni ljudi. Nadam se da ćemo popraviti atmosferu u svlačionici i da će to ove godine biti dobro – izjavio je golman „Salinesa“.

Milanoviću s Futsal reprezentacijom BiH 20. septembra predstoji okupljanje u Umagu gdje će igrati na prijateljskom turniru s reprezentacijama Francuske, Slovenije i Hrvatske, a sve u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Osim Milanovića, tuzlanski „ Salines“ je Futsal reprezentaciji BiH dao najbolje igrače poput Davora Arnautovića, te Srđana Ivankovića koji više ne igra za ovaj klub.

Mnoga zvučna imena iz svijeta futsala prodefilovala su kroz „Salines“ u protekle dvije godine, koji su ovaj sport u BiH podigli na veći nivo. Sada je na mlađim snagama zadatak da nastave put ka vrhu.

U toku priprema planirano je više kontrolnih utakmice s prvoligašima iz regije, kao i sudjelovanje na turnirima.

Prvi turnir na kojem će „Salines“ igrati je u Bečeju u Srbiji, 24. i 25. septembra. (Tekst i foto: Nataša TADIĆ)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here