Iduće sedmice počinju radovi na izgradnji “Partizana” u Kreki

1
803

iduće sedmice počet će radovi na izgradnji objekta “Partizan” u Kreki, saznaje Tuzla LIVE.

Radi se o objektu nekadašnjeg doma DTV “Partizan”, koji je prije nekoliko godina srušen, a na inicijativu UG “Kreka” Gradsko vijeće Tuzle prihvatilo je inicijativu za obnovu spomenutog objekta.

– U prvoj polovini slijedeće sedmice biće uvedeni izvođači radova u posao od strane Grada koji je investitor projekta. Najvjerovatnije u petak i zvanično će početi radovi na gradnji zgrade “Partizana” u Kreki i vanjskom uređenju prema projektnoj dokumentaciji. Rok završetka navedenih poslova je tri do četiri mjeseca, ovisno o klimatskim uslovima – informacija je izvođača radova.

Podsjećamo, izgradnja će koštati nešto više od 450.000 maraka s tim što je Vlada KS bivšeg premijera Edina Forte na račun Gradske uprave Tuzla još u februaru uplatila oko 85.000 maraka svog učešća na uređenju okolice.

Objekat DTV „Partizan“ u naselju Kreka izgrađen je 1894. godine, bio je utočište članova Gombolaškog, a kasnije Sokolskog društva. Poslije Drugog svjetskog rata objekat je služio kao dom Društva za tjelesno vaspitanje i iznjedrio je brojne uspješne sportaše najvišeg ranga u bivšoj državi.

U rekonstruiranom objektu, kako je za portal Tuzla LIVE potvrdio predsjednik UO UG “Kreka”, Derviš Čičko, zadržat će se isti horizontalni i vertikalni gabariti kao kod prethodnog objekta, prizemne spratnosti sa dvije osnovne funkcionalne cjeline, ambulantom i prostorijama Mjesne zajednice i UG “Kreka”, te s multifunkcionalnom salom za održavanje sastanaka i drugih društvenih i kulturnih sadržaja, ukupne površine oko 330 kvadratnih metara. (mp, tl)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here