Humanitarna pomoć za BiH iz UAE: Stižu riža, tunjevina, grah

0
551

Vijeće ministara BiH, na izvanrednoj telefonskoj sjednici, donijelo je Odluku o prihvatu humanitarne pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata u prehrambenim namirnicama.

Pomoć će primiti Društvo Crvenog križa BiH, o čemu će Vijeće ministara BiH donijeti posebnu odluku.

Pomoć se sastoji od 2.280 paketa u kojima su prehrambene namirnice, za ugrožene kategorije stanovništva u BiH, tijekom mjeseca ramazana.

Radi se o dvije vrste paketa, i to 1.160 paketa u kojima su brašno, šećer, makaroni, grah i 1.120 paketa u kojima su riža, ulje, tunjevina, mlijeko u prahu, sol, grah, leća i čaj.

Pomoć će biti raspoređena prema ranije dogovorenim principima, i to 61,5 posto za Federaciju Bosne i Hercegovine, 37,5 posto zaRS i jedan posto za Brčko distrikt BiH.

Financijska sredstva potrebna za realizaciju ove odluke bit će osigurana iz tekuće pričuve Proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu u iznosu od 4.000 KM.

Ministarstvo sigurnosti će izvješće o realizaciji ove pomoći, koje će pripremiti Društvo Crvenog križa BiH, dostaviti Vijeću ministara BiH.(rsa,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here