Hrvatski vojnici se drogirali tokom misije u Litvaniji

Dva pripadnika hrvatske vojne policije, koji su u sastavu hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti u Litvaniji, bili su pozitivni na testiranju za korišćenje opojnih droga i biće vraćeni u zemlju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

“Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvaniji, u nedjelju, 16. februara, prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedozvoljenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku”, kaže se u saopštenju.

Kako prenosi Hina, pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedozvoljena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz kasarne.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske, kako se navodi, biće sproveden disciplinski postupak i biće udaljeni iz službe.

“U Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta je tolerancija na nevojničko ponašanje, zloupotrebu svih nedozvoljnih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne discipline izrazito se strogo sankcioniše i oštro osuđuje”, naglašava hrvatsko Ministarstvo odbrane u saopštenju. (Tanjug)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *