Hrvatska: Osuđena petorica Bandićevih suradnika

Petorica bliskih suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u četvrtak su nepravomoćno osuđena u aferi Agram na kazne od sedam do 14 mjeseci zatvora, dok je prvooptuženi poduzetnik Petar Pripuz oslobođen svih optužbi.

Najveću kaznu od godine i dva mjeseca zbog nezakonitih zapošljavanja i korištenja službenih automobila dobio je bivši pročelnik Bandićevog ureda Miro Laco.

Nekadašnji direktor ZET-a Ivan Tolić osuđen je na devet mjeseci, bivši direktor Čistoće Miljenko Benko na osam mjeseci, a dugogodišnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum na sedam mjeseci.

Bivši tajnik zagrebačkog Sportskog saveza Zdenko Antunović koji je pod kraj suđenja priznao nezakonita zapošljavanja i korištenje službenog automobila u privatne svrhe, dobio je uvjetnu kaznu od osam mjeseci, a u zatvor neće ići ako u dvije godine ne ponovi nedjela.

Svi optuženi oslobođeni su optužbe da su Pripuzovim tvrtkama namještali poslove zbrinjavanja otpada, kao i za zamjenu gradskog zemljišta s tvrtkom Bramgrad.

Od optuženika koji su ostali u slučaju na objavi presude pojavilo se njih četvero – Pripuz, Bulum, Laco te zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić.

Presudom koju je nakon maratonskog suđenja objavila sutkinja Rahela Valentić uz Pripuza i Bravić su oslobođeni nekadašnji Bandićev savjetnik Željko Horvat, bivši v.d. direktora Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, nekadašnja načelnica u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković i direktor građevinske tvrtke Bramgrad Branko Mihaljević.

Većina optuženika, među kojima i prvooptuženi Pripuz, od početka su tvrdili da nisu krivi, no dio njih se tijekom postupka ipak nagodio s Uskokom, prenosi Hina.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *