Od danas maske obavezne u trgovinama, ugostiteljstvu, javnom prometu…

0
111

U Hrvatskoj je od danas na snazi odluka o obaveznom nošenju zaštitnih maski za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, za ugostitelje, te u trgovinama i javnom prometu.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Nacionalni stožer civilne zaštite 10. jula je donio odluku o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Odluka stupa na snagu danas.

Ovom odlukom se uvodi nužna mjera obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za sljedeće kategorije osoba: zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene, vozače, ostale zaposlenike u prevoznim sredstvima javnog prometa i putnike u javnom prometu; zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama; zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili učestvuju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka te druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obaveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here