Hrvati osumnjičeni za trgovinu djecom pušteni da se brane sa slobode

0
92
cetiri para hrvati trgovina djecom zambija pusteni da se brane sa slobode
Hrvati negiraju krivnju (Foto: N1)

Četiri hrvatska para osumnjičena za trgovinu djecom u Zambiji puštena su da se brane sa slobode do suđenja, nakon što je nadležni sud ustvrdio da su reguliranjem privremenog boravka u zemlji ispunjeni uvjeti za puštanja iz pritvora, potvrđeno je Hini iz hrvatskih diplomatskih izvora.

“Uvjeti koje je nadležni sud naložio su ispunjeni. Privremeni boravak u Republici Zambiji je reguliran (odobren)”, kazao je Hinin izvor. “Izašli su”.

Četiri para iz Hrvatske uhapšena su početkom prosinca u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga.

Negiraju krivnju

Optuženi su za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata. Oni krivnju negiraju, prenosi Hina.

Sud u Ndoli, trećem najvećem gradu afričke države koja broji oko 19,5 miliona ljudi, u dopustio je prije dvije sedmice hrvatskim državljanima da se brane sa slobode nakon što polože garanciju, 20.000 zambijskih kvača po osobi (oko 1100 dolara) i putne isprave, reguliraju boravište u Zambiji i pronađu 16 ljudi koji će za njih garantirati.

Iduće ročište na suđenju zakazano je za 6. februar. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here