Hrizostom: Svi smo opterećeni situacijom u BiH i čitavom svijetu

0
175
vaskrsnja poruka Mitropolit dabrobosanski Hrizostom hriscani bih
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom (Foto: Arhiva)

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputio je vaskršnju poruku povodom predstojećeg praznika Hristova vaskrsenja.

Mitropolit Hrizostom uz riječi čestitanja ističe da je Vaskrs “Praznik nad praznicima”.

– Uistinu, Vaskrs je iznad svih praznika i slavlje iznad svih slavlja. Ničim se ne može mjeriti veličina, visina i dubina praznika vaskrsenja Isusa Hrista. Molimo se Bogu, braćo i sestre da Vaskrs dočekate i proslavite u zdravlju, sreći i duhovnom raspoloženju. Znamo i duhom osjećamo koliko smo svi opterećeni i napeti sveukupnom situacijom kako ovdje kod nas u BiH, tako isto i u čitavom svijetu – poručio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Mitroplolit Hrizostom ističe da su tri osnovne Hristovaskrsne poruke: Hristos vaskrese iz mrtvih!, Hristos smrću smrt satra! , “On onima koji biše u grobovima život darova!

U vaskršnjoj poruci mitropolit dabrobosanski također poručuje da Vaskrs obavezuje, s’ jedne strane, na krajnje smirenje pred Bogom, ali i na veliku ljubav prema Bogu, i isto tako ljubav prema bližnjemu, s’ druge strane.

– Svi naši problemi i sve nevolje ovog svijeta plod su ljudskih egoizama – ličnih i nacionalnih i permanentnih neprijateljstava, prije svega, prema Bogu, a zatim prema čovjeku, odnosno prema ljudima i zajednicama drugih i drgačijih, i čovječanstvu uopšte.

Znajući to, opet ponavljamo i pozivamo, pomirimo se i izmirimo sa Bogom i sa Vaskrslim Isusom Hristom! Budimo sinovi i kćeri vaskrsenja, Istine i Pravde i Života vječnoga. Slavimo Hrista vaskrsloga i kličimo -poručio je mitropolit Hrizostom uz tradicionalnu vaskršnju čerstitku “HRISTOS VASKRSE! – VAISTINU VASKRSE!”. (Vijesti.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here