Hodžić: “Italijani su naši prijatelji i uvijek su dobro došli u Tuzlu”

Izražena spremnost da se potpiše memorandum o suradnji Tuzlanskog kantona i Pokrajine Trento, što će biti predmet narednih susreta

0
450
Prijem u Vladi TK (Foto: Press TK)

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić sastao se jučer sa delegacijom iz italijanske Pokrajine Trento s kojima je razgovarao o unapređenju institucionalne suradnje između te pokrajine i Tuzlanskog kantona, imajući u vidu dosadašnje aktivnosti udruženja građanja italijanskog porijekla u Tuzli, čiji je član između ostalih i premijer Hodžić.

Govoreći o dosadašnjem djelovanju građana italijanskog porijekla u Tuzli i aktivnostima koje je podržavala Pokrajina Trento, premijer Hodžić je izrazio spremnost da se ta saradnja izdigne na viši nivo potpisivanjem memoranduma o suradnji Tuzlanskog kantona i Pokrajine Trento, što će biti predmet narednih susreta.

– Italijani su naši prijatelji i uvijek su dobro došli u Tuzlu, TK i BiH. Nastojat ćemo to prijateljstvo osnažiti kroz institucionalnu suradnju – poručio je Hadžić.

Premijer TK prisustvovao je sinoć i manifestaciji “Dani italijanske kuhinje 2021” na tuzlanskom Trgu slobode, gdje su italijanski kuhari zajedno s Tuzlacima italijanskog porijekla pripremali tradicionalna italijanska jela, a građani degustirali.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here