Hiljadu eksponata na izložbi sitnih životinja u Tešnju

Udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja iz Tešnja u ovom gradu je organizovalo 15. međunarodnu i 21. međugradsku izložbu sitnih životinja. Stotinu izlagača iz pet zemalja regiona je izložilo više od hiljadu eksponata golubova, ali i peradi, kunića, ukrasnih ptica i akvarijskih ribica.

U tešanjskom udruženju za uzgoj i zaštitu sitnih životinja, kao jednom od najaktivnijih u BiH, zadovoljni su odzivom izlagača. Ove godine izlagalo je više od stotinu izlagača iz pet država.

„I ove godine smo ponovo, bez obzira na izuzetno teško vrijeme pandemije i sve ostalo, napravili, mogu slobodno reći, najbolju i najkvalitetniju izložbu u BiH. Imamo goste, imamo izlagače, imamo kvalitetne eksponate i raznovrsnost što je najvažnije”, ističe Edin Jabandžić, predsjednik Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Tešanj, piše FTV.

Zahvaljujući u prvom redu entuzijazmu, ovaj hobi je u ekspanziji, a sve je više i mladih. Ohrabruje činjenica da se upornost isplatila jer je stigla i podrška lokalne i vlasti ZDK-a.

„Podrška Općine za organizaciju ovakvih sajmova nije samo verbalna. Udruženje se, kao i sva druga, javlja na javne pozive koje mi raspisujemo krajem jedne i početkom druge kalendarske godine i ovaj projekat je dobio podršku“, kaže Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj (SDA).

„Dali smo i neke novčane podrške i hoću da im kažem da naša podrška neće izostati i da ćemo s posebnom pažnjom pratiti to što oni rade“, poručio je Mirsad Hadžić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK-a (SDA).

Da je tešanjsko Udruženje za zaštitu i uzgoj sitnih životinja jedno od najjaktivnijih u našoj zemlji potvrđuje i podatak da je u ovom gradu od 2008. godine smješteno i sjedište državnog Saveza BiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *