Hiljade ljudi se okupilo na protestima u Banjoj Luci zbog navodne izborne krađe

0
175
danas novi protest opozicija rs ispred zgrade rtrs
Opozicija je najavila okupljanje ispred RTRS-a (Foto; Arhiva/Klix.ba)

Počelo je okupljanje građana u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci odakle će krenuti protesti opozicije protiv, kako tvrde, pokradenosti na ovogodišnjim Općim izborima u našoj zemlji.

Kako s mjesta događaja javlja reporter portala Klix.ba, do sada se okupilo nekoliko hiljada ljudi.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović pozvao je na mir i dostojanstvo bez nereda i da lociraju moguće umetnute ljude za nerede i da ih odmah izbace ako vide da su pored njih.

Posebno je pozdravio policiju, jer je kako kaže, odoljela pritiscima i nije zabranila šetnju.

Na proteste je stigla i Dodikova protivkandidatkinja na izborima Jelena Trivić, a učesnici su odmah potom krenuli u protestnu šetnju gradom.

Kako nam javlja naš reporter, narod uzvikuje ” Mile lopove”, “pobjeda, pobjeda”, vidljivi su transparenti “Neću više da sjedim i šutim dok nas kradu. Dosta je! i Neće ti proći”.

Podsjećamo, Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića pozvali su sve građane koji se osjećaju pokradenim i prevarenim na izborima, održanim u nedelju, da se u četvrtak, 6. oktobra od 18 sati pridruže u mirnoj šetnji kojom će “jasno i nedvosmisleno iskazati svoj bunt zbog izbornih prevara i krađe glasova”. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here