Hifa Oil Group planira značajne investicije na području Tuzlanskog kantona

0
176
Sastanak u uredu premijera TK (Foto: Press TK)

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić susreo se danas sa Izudinom Ahmetlićem i Venanom Hadžiselimovićem, generalnim i izvršnim direktorom Hifa Oil grupacije.

Tema razgovora bili su razvojni i investicijski projekti koje Grupacija planira realizirati na području kantona. Hifa Oil Group je najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, ali putem kompanija u svom sastavu bavi se i drugim pratećim djelatnostima, kazao je danas direktor Ahmetlić.

Jadna od najvećih danas najavljenih investicija jeste izgradnja terminala za plin u Dobošnici.

– Ovim terminalnom, ukupnog kapaciteta oko 3.000 tona, koji bi bio i najveći u Bosni i Hercegovini, stabiliziralo bi se tržište plinom u našoj zemlji – rekao je danas Ahmetlić,

ističući da je glavni cilj ovog projekta osigurati energetsku stabilnost Bosne i Hercegovine u pogledu snabdijevanja plinom, naftom i naftnim derivatima.

Osim ovog projekta direktori Ahmetlić i Hadžiselimović su prezentirali planove izgrade hotela u neposrednoj blizini Međunarodnog aerodroma u Tuzli, kao i projekat izgradnje savremenog skladišta za avio – gorivo i sveukupnog podizanja stepena sigurnosti isporuke goriva za potrebe Aerodroma.

Premijer Hodžić je predstavnicima grupacije čestitao na dosadašnjim rezultatima, te se zahvalio za planiranje investicija na području kantona, a koje imaju i ogroman društveni i energetski značaj za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

– Danas smo čuli značajne energetske poruke. Vlada će nesumnjivo biti partner u realizaciji ovih aktivnosti. To smo da pomognemo da se ubrzaju aktivnosti ili otklone administrativne barijere, te omogući što skorija realizacija ovih investicija – kazao je danas premijer Hodžić. (Press TK)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here