Hercegovačka vodena avantura

0
294

Neizvjesno i promjenjivo stanje na granicama domaćim je gostima otvorilo novu dimenziju turizma, otkrivanje prirodnih i turističkih ljepota vlastite zemlje. Dok turistički radnici koji ovise samo o stranim turistima trenutno prolaze kroz jednu tešku fazu, oni koji su okrenuti na grane turizma dostupne domaćem gostu profitiraju.

Udruga Tajna prirode od 2012. upoznaje znatiželjnike sa osvježavajućom i bistrom rijekom Trebižat. Postali su prepoznatljivi po kanu izletima duž 51 kilometra ove rijeke, a od ove su sezone uveli i novu vrstu ponude, zamišljenu da turistima avanturistima priušti nezaboravan osjećaj i motivira ih na razmišljanje o važnosti čiste prirode i očuvanja vodnih bogatstava.

Udruga odsad kroz program realiziran u sklopu projekta Via Dinarica nudi i višednevna iskustva, avanturu na Kravici, izlet tri rijeke i vodenu avanturu koja uključuje izlete rijekama, jezerima i završetak na moru. Uz to, lokalnim proizvođačima i ugostiteljima dovode novi tip turista, one koji sjedilački način života žele nadoknaditi jednom ekološkom avanturom.

Rijeka Trebižat nalazi se na plavoj liniji Via Dinarice zahvaljujući čemu turisti iz cijele BiH imaju priliku čuti za ovu vrstu izleta. Njihovim masovnijim dolaskom profitiraju i vlasnici smještaja, restorana, te lokalni proizvođači ekološke hrane.(bhrt,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here