Harmonizirati djelovanje kantonalnog i gradskih/općinskih štabova civilne zaštite

0
1178

S ciljem usaglašavanja i harmonizacije budućeg postupanja, a sa krajnjim ciljem što efikasnijeg suzbijanja pandemije virusa korona, Kantonalni štab civilne zaštite TK danas je s predstavnicima gradskih/općinskih štabova održao zajedničku sjednicu.
Ovom prilikom prezentirane su dosadašnje aktivnosti Kantonalnog štaba civilne zaštite, te su komandanti gradskih i općinskih štabova upoznati sa mjerama koje se planiraju poduzimati u narednom periodu a u skladu sa razvojem epidemiološkog stanja na području našeg kantona.

-U odnosu na ostale kantone situacija u TK je zadovoljavajuća, nemamo zaraženih koronavirusom. Povećao se broj osoba koje se nalaze u izolaciji i on sada iznosi oko 5.000. Do sada su testirane 83 osobe i nalazi su negativni. Zahvaljujem se građanima koji se pridržavaju naših mjera, a za one koji ih ne poštuju, za one koji ugrožavaju i svoj i život svojih bližnjih, danas ćemo samo predložili neke nove mjere i sankcije – kazao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite, Zoran Jovanović.

Današnjem sastanku KŠCZ TK je prisustvovao i premijer TK Denijal Tulumović, saopćeno je iz Ureda za informiranje TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here