Hapšenja i pretresi u bh. gradovima: Sky ukazao na krijumčarenje droge preko granice

Riječ je o akciji Spartacus, predmetu Tužilaštva BiH, koju, pod nadzorom postupajućeg tužioca, sprovode policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske
pretresi policija rs vise gradova krijumcarenje droge preko granice bih
Policija RS vrši pretrese u više gradova i na više lokacija (Foto: Ilustracija)

U toku su pretresi objekata i vozila, ali i privođenja lica, na više lokacija u Banjoj Luci, Zvorniku i Istočnom Sarajevu.

Riječ je o akciji Spartacus, predmetu Tužilaštva BiH, koju, pod nadzorom postupajućeg tužioca, sprovode policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Uprave za organizovani i teški kriminal.

Kako je saopćeno iz Tužilaštvo BiH, aktivnosti se realiziraju u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i ANOM aplikacija, a odnose se na osobe osumnjičene za organizovani prekogranični kriminal, povezan sa krijumčarenjem veće količine opojnih droga.

S obzirom na to da je predmet u fazi istrage, iz Tužilaštva BiH navode kako trenutno nisu u mogućnosti dati javnosti više detalja i informacija.

“Kada se aktivnosti okončaju, postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu”, stoji u saopćenju Tužilaštva BiH. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *