Haos na ulicama Sarajeva: Vozeći ukradeno vozilo napravio četiri udesa i pobjegao policiji

U nedjelju navečer na ulicama Sarajeva odvijala se policijska potjera, a građani koji su svjedočili tvrde da je sve ličilo na scene iz filmova.

Kako saznaje Klix.ba, jedan muškarac je vozeći ukradeni Peugeot izazvao saobraćajnu nezgodu na području Općine Novi Grad, a zatim pobjegao.

Slučaj je prijavljen policiji nakon čega je jedna patrola primjetila navedeno vozilo na području Čengić Vile i pokušala zaustaviti vozača, no on se odlučio dati u bijeg. Tada počinje haos.

Naime, vozač je bježeći od policije u pravcu centra Sarajeva napravio još tri udesa prilikom kojih je nastala materijalna šteta, ali nije odustao od namjere da pobjegne. U međuvremenu se u policijsku potjeru uključilo više patrola koje su u centru grada uspjele zaustaviti vozilo, čiji identitet im je poznat.

No, muškarac koji je vozio ukradeni automobil je ponovo uspio pobjeći policajcima, ali pješke, i za njim se sada traga. S njim u vozilu su bile još dvije osobe koje su pozvane u policijske prostorije da daju izjavu o svim dešavanjima. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *