Halilhodžić: Politički je nemoguće da preuzmem BiH

Jednom sam rekao da moraš za pomoćnike uzeti hodžu, popa i fratra da zadovoljiš konsenzus politički.

Nakon što je zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Euro 2024. s klupe reprezentacije BiH otišao Meho Kodro, prvi favorit za njegovog nasljednika je bio Vahid Halilhodžić.

Vahid Halilhodžić ne zeli na klupu bih jer mu smeta politika u nasem fudbalu
Vahid Halilhodžić (Foto: Arhiva)

Ipak, legendarni Vaha je odbio ponudu, a u Dulistovom podcastu je komentarisao aktuelno stanje u bh. fedbalu.

“Predsjednik Vico Zeljković je tražio da popije kafu sa mnom, trebao je doći u Dubrovnik. Bio je dogovor da se čujemo, a mene je zvalo desetine novinara s ovog područja i ja sam im svima rekao da je to obična kafa, nemojte očekivati više od toga jer ja znam koliko je kompleksna politička situacija u BiH.

Za mene je nepojmljivo da reprezentacija ne može igrati u Banjoj Luci i Mostaru. Ne mogu ja biti hipokrit, to je moja država, vjerovatno će me tu sahraniti, ali to ne mogu prihvatiti. Znate kakva je polarizacija, nacionalna i vjerska, to je nemoguće i što da me neko proziva, ja sam bio u tom ratu, ja sam se za tu državu borio, dao sve što sam imao i na kraju su sve opljačkali, ali to je moja država, kakva je, takva je”, rekao je Halilhodžić pa je na zanimljiv i slikovit način objasnio zašto je odbio klupu BiH:

“Tako da sam ja, iako su mnogi željeli da dođem i pomognem, to odbio. Politički bi bilo nemoguće da dođem. Jednom sam rekao da moraš za pomoćnike uzeti hodžu, popa i fratra da zadovoljiš konsenzus politički. Meni je žao što BiH ne napravi veći rezultat”, rekao je Halilhodžić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *