Hadžibegić nije podnio ostavku, prozivao novinara: Vi hoćete da se dodvorite publici!

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić dao je svoj komentar na blamažu protiv Luksemburga.

Zmajevi su poraženi 0:2 na Bilinom polju.

Teško je objasniti. Pustit ću svima da daju svoju viziju utakmice. Moja je obaveza da preuzmem odgovornost kao selektor. Moramo ovo prihvatiti kao realnost. Došli smo u izgubljenu situaciju, iako imamo matematičke šanse za EP. Na meni je da analiziram šta možemo uraditi”, rekao je Hadžibegić.

Šta je bila ideja u ovom susretu?

“Drago mi je da kažete da niste vidjeli šta je ideja. Imamo igrače koji ne mogu da igraju. Koji su povrijeđeni. Ne mogu objašnjavati sve te situacije jer nema razloga. Najbolje je da svako kaže kako ovo vidi. Gubljenje je vremena reći da je nešto dobro bilo.”

Zašto je Hadžiahmetović šutirao penal pored Pjenića?

To je dogovor između Pjanića i njega. Amir je uzeo, šutirao i…”, kratko je rekao selektor.

“Htjeli smo da pobijedimo. Apsolutno smo razočarani. Ja želim da vi to analizirate jer dovoljno poznajete fudbal. Vidjeli ste kako smo primili golove. Imali smo penal da se vratimo na 1:1 i sve bi drugačije bilo. Moram to prihvatiti na svoja leđa. Nema tu sad nekih analiza i izjava…”, pričao je nepovezano Hadžibegić.

Vi očito dobro poznajete fudbal. Želite da kažete nešto i da se dodvorite publici. Promijenili smo formaciju zbog povreda“, rekao je cinični Hadžibegić novinaru državne televizije BHT1, umjesto da podnese ostavku, prenosi Cport Centar.

Mi još možemo dodati da je Hadžibegiću uspjelo što nijednom selektoru dosad nije: da za samo četiri kola izgubi šanse za plasman na Evropsko prvenstvo!

To što kaže da matematički još imamo šanse, tačno je samo pod pretpostavkom da do kraja dobijemo sve utakmice, a da Slovaci i Luksumburžani u nastavku kvalifikacija kiksaju na nekoliko! (tl)

Povezani članci:
Hadžibegić: Garantujem da imamo perspektivu
Bruka u Zenici: Luksemburg očitao lekciju Zmajevima bez krila!

Podijeli

2 0 komentara

    • Najprije treba smijeniti Vicu Zeljkovića i članove Izvršnog odbora. neznalice i korumpirane osobe

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *