Grupa “Jevrejski glas za mir” protestom kod Kipa slobode tražila prekid vatre

Prosvjednici su nosili transparente s natpisima “Prekid vatre odmah!” i “Cijeli svijet gleda” te uzvikivali “Nikad više nikome, nikad više je sada”, što je bila židovski poklič nakon Holokausta

protesti skupina jevrejski glas new yourk prestanak rata i ubijanje cicila gaza
Detalj sa protesta u New Yorku (Foto: Anadolija)

Oko 500 prosvjednika, najvećim dijelom članova skupine “Jevrejski glas za mir”, okupilo se u ponedjeljak kod Kipa slobode u New Yorku tražeći prekid vatre u pojasu Gaze u kojemu je u posljendjih mjesec dana poginulo više od 10,000 osoa, od toga oko 4,000 djece.

Ovo je treći prosvjed u organizaciji te skupine posljednjih tjedana, nakon jednog održanog na postaji Grand Central na Manhattanu te jednog na Capitol Hillu u Washingtonu.

Prosvjednici su nosili transparente s natpisima “Prekid vatre odmah!” i “Cijeli svijet gleda” te uzvikivali “Nikad više nikome, nikad više je sada”, što je bila židovski poklič nakon Holokausta.

“Baš kao i Palestinci, toliki naši preci žudjeli su za slobodnim disanjem”, objavila je skupina putem društvene mreže X.

Skupina “Jevrejski glas za mir” protivi se politici aktualne izraelske vlade prema Palestincima smatrajući ju nekom vrstom aparthejda. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *