Tuzlaci bi mogli već od petka imati tople stanove

Ukoliko tri noći u 21 sat uzastopno bude mjereno 12 stepeni Celzija, Centralno grijanje Tuzla omogućiće početak sezone već od 1. oktobra

0
707
kratkotrajni prekid u snabdjevanju grada tuzla toplinskom energijom hladni stanovi otklanjanje kvara kotao te tuzla
Centralno grijanje Tuzla (Foto: Ilustracija)

U Centralnom grijanju Tuzla već od 1. oktobra sposobni su pustiti sistem za daljinsko zagrijavanje. To će ovisiti od vremenskih prilika i same potrebe da se Tuzlacima omoguće topli stambeni i radni prostori.

Ovo ljeto dosta se radilo na toplovodnoj mreži. U toku su hladne probe, a preporuka svim upraviteljima zgrada je da pripreme toplinske podstanice, piše RTVTK.

Ukoliko tri noći u 21 sat uzastopno bude mjereno 12 stepeni Celzija, Centralno grijanje Tuzla omogućiće početak sezone već od 1. oktobra. Grijna sezona će najkasnije početi 15. oktobra. Sve potrebne pripremne predradnje su završene. Zamijenjen je dio magistralnog vrelovoda na južnoj magistrali od komore K8 do K9a, ili preciznije od Pasarele do objekta Stupine B11. Svi mašinski radovi su završeni, a ostaje da se na jednom dijelu okončaju termoizolaterski i građevinski radovi.

Predstavnici etažnih vlasnika dužni su do tehnološke probe da pripreme instalacije za grijanje. Isto važi i za korisnike koji su u individualnim stambenim objektima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here