Granična policija BiH: Uhapšeno 11 osoba zbog krijumčarenja ljudi

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva BiH, a prema naredbama Suda BiH, uspješno su realizirali akciju “Insider”, prilikom čega su obavljeni pretresi na devet lokacija na području Zvornika, Tuzle, Konjica i Brčko distrikta BiH.

Kako su saopćili iz Granične policije BiH, navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Uhapšeno je jedanaest osoba, svi su državljani BiH, a prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku (tri motorna vozila, mobilni telefoni, SIM kartice i drugo). Također je pronađena određena količina opojne droge marihuane, digitalna vaga, 14 stabljika indijske konoplje.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je kako su pripadnici Granične policije BiH, unatoč svim izazovima i nedostatku kadrova, u potpunosti opredijeljeni za borbu protiv svakog oblika kriminaliteta.

– Pokušaji krijumčarenja ljudi su, nažalost, sve učestaliji. I jučer smo na graničnom prijelazu Donji Svilaj spriječili krijumčarenje četiri osobe u rezervoaru kamiona, a dan prije na MGP Orašje spriječeno je krijumčarenje 12 osoba. Pripadnici GPBiH ustrajni su u borbi protiv krijumčarenja ljudi, a ovim putem zahvaljujem našim pripadnicima GPBiH, kao i Tužilaštvu BiH, koji su još jednom pokazali ustrajnost i uspješnost u realizaciji operativnih akcija unatoč svim izazovima s kojima se susrećemo, počevši od nedostatka kadrova i materijalno-tehničkih resursa – rekao je Galić. Faktor)

 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *