Granična policija BiH spremna za suradnju s Grupom za borbu protiv terorizma

Sudionici sastanka dogovorili su daljnje modalitete suradnje te plan idućih aktivnosti koje će se provoditi u sklopu potpore Vlade SAD-a

0
195
Sastanak u Graničnoj policiji BiH s članovima Grupe za borbu protiv terorozma (Foto: GP BiH)

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić primio je u ponedjeljak u nastupni posjet višeg savjetnika za primjenu zakona novoosnovane Grupe za borbu protiv terorizma za jugoistočnu Europu Ministarstva pravde SAD-a Jamesa Sullivana.

Tom prigodom savjetnik Sullivan je prezentirao plan aktivnosti koje Grupa za borbu protiv terorizma za Jugoistočnu Europu ima namjeru provoditi u regiji te iskazao otvorenost za suradnju s Graničnom policijom BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ravnatelj Galić je također predstavio rad i aktivnosti pripadnika Granične policije BiH, kao i rezultate dosadašnjeg rada, koji su izuzetno dobri u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta, unatoč svim problemima i opasnostima kojima su izloženi pripadnici GPBiH, posebno u vrijeme migrantske krize.

Galić je zahvalio Sullivanu na otvorenosti za suradnju i Vladi SAD-a na dugogodišnjoj potpori, u vidu obuka i specijalističke opreme za policijske službenike Granične policije BiH.

“Vlada SAD-a kontinuirano pruža potporu Graničnoj policiji BiH, već 16 godina, kroz različite vrste donacija i obuka za policijske službenike GPBiH, što nam je od iznimnog značaja. Ovim putem zahvaljujem (…) Vladi SAD-a na tome što su uvijek otvoreni pomoći kada iskažemo potrebu za tim, ali i što prepoznaju važnost ulaganja u ovu policijsku agenciju, posebno za vrijeme migrantske krize, kada nam je pomoć itekako važna, prije svega u vidu specijalističke opreme, kako bismo učinkovitije štitili državnu granicu”, istaknuo je Galić.

Sastanku je nazočio i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović te viši stručnjak za projekte Vlade SAD-a Darko Ivić.

Sudionici sastanka dogovorili su daljnje modalitete suradnje te plan idućih aktivnosti koje će se provoditi u sklopu potpore Vlade SAD-a, kao što su obuke za policijske službenike i nove donacije za policijske službenike Granične policije BiH, saopćeno je iz GP BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here