Graničari uhapsili srpskog državljanina s Interpolove potjernice

0
60
otkaz granicni policajci namjestanje konkursa bih
Granična policija BiH (Foto: Ilustracija)

Službenici Jedinice granične policije BiH Zvornik u četvrtak, 12. maja, lišili su slobode D.I. (1992.), državljanina BiH zbog kaznenog dijela prevare.

Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog navedenog kaznenog djela, a kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predan službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, priopćeno je iz Granične policije (GP) BiH.

Dan ranije, 11. maja, službenici ove jedinice su na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj lišili slobode Z.B. (1954.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu, također zbog kaznenog djela prevare.

Spomenuti državljanin Republike Srbije predan je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 10. maja, lišili su slobode S.B. (1987.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela krađe.

Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča, a predan je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo, navodi se u priopćenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here