Gradsko vijeće Tuzla: Evo ko su dobitnici javnih priznanja Grada u povodu Dana državnosti BiH

Spomenuta priznanja bit će službeno uručena dobitnicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti upriličena u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine
Gradsko vijeće Tuzla (Foto: Screenshot)

Gradsko vijeće Tuzle na jučerašnjoj sjednici donijelo je odluku o dobitnicima javnih poriznanja Grada Tuzla u povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

POVELJA GRADA TUZLA bit će uručena Fondaciji tuzlanske zajednice, a priznanje POČASNI GRAĐANIN TUZLE dodijeljeno je poznatom norveškom liječniku dr Jacobu Bergslandu, jednom od utemeljitelja Klinike za kardiovaskularne bolesti u UKC Tuzla, koja je vremenom prerasla u Medical Institute Bayer – Tuzla.

U povodu 25. novembra – Dana državnosti BiH, TUZLANSKA PLAKETA dodjeljuje se Jasminu Jahiću, vatrogascu koji je sudjelovao u spašavanju preživjelih u zemljotresu u Turskoj, novinaru Miroslavu Petroviću, posthumno nastavniku i folkloristi Vahidu Čamdžiću i Zoranu Jovanoviću.

Priznanje TUZLANSKA LENTA bit će uručena Midhatu Džambiću, Senadu Kadiću, Stjepanu Lovriću I Sulejmanu Deliću.

Spomenuta priznanja bit će službeno uručena dobitnicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti upriličena u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *