Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović deblokirao račun RMU Zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović dao je nalog Gradskom pravobranilaštvu da Općinskom sudu u Zenici uputi podnesak za deblokadu računa Rudnika mrkog uglja Zenica.

Rezultat je to današnjeg sastanka koji je inicirao gradonačelnik Kasumović, na kojem je dao rok Elektroprivredi BiH i RMU Zenica da do 10. maja konačno riješe problem duga prema Gradu Zenica ili će biti prinuđen ponovo blokirati račun, prenosi Klix.ba.

“Ja ću sada ispoštovati zahtjev Sindikata i Gradskog vijeća koje je po mom odobrenju donijelo zaključak, iako nisam bio tu. Donijeli su zaključak da dajemo 30, a evo ja dajem još 10 dana. Znači, dajem rok EPBiH, Rudniku i Gradskoj upravi da potpišu Sporazum o izmirenju ovog duga”, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Ako se u tom roku ne potpiše sporazum, najavio je da će već 11. maja ponovo blokirati račune, prenosi Klix.ba.

Podsjetimo, radi se o dugu za zatezne kamate za korištenje komunalnog-građevinskog zemljišta, koji su dosegao iznos nešto veći od 3.050.000 KM, a zbog čega je 14. marta sud ponovo blokirao račun tog preduzeća.

Netačno je, kako je naveo gradonačelnik Kasumović, da rudari plaću ne mogu dobiti zbog blokade računa koju je izvršio Grad Zenica jer na računu tog preduzeća nema novca i Grad Zenica je tek 18 na listi onih koji potražuju dugovanja od rudnika. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *