Gradonačelnik Sinja: Organizovat ćemo građanske straže, ako budu pucali, uzvratit ćemo istom mjerom!

Tvrdi da golemom sinjskom području, koje graniči s BiH, prijeti val nezakonitih migracija
Gradonačelnik Sinja tvrdi da će organizovati straže protiv migranata koje poistovječuje sa teroristima (Foto: HRT)
Gradonačelnik Sinja Miro Bulj tvrdi da će organizovati samozaštitu građana Cetinske krajine. 

U borbi protiv nezakonitih ulazaka migranata poziva vojsku na angažman kao pomoć – kako tvrdi, preopterećenim policijskim snagama na graničnim prelazima.

Miro Bulj tvrdi – na sinjskom području organizovat će građanske straže duž granice s BiH.

To je samopomoć, samoorganizacija. Mi ćemo se na tom području morati i ujediniti kad počnu ulaziti nekontrolirano migranti među kojima su i teroristi. Oni nose svoje ratove i svoje kulture i nije ih briga za nas, a nije briga ni državu. Ako budu pucali iz oružja u naše ljude, morat ćemo vratit istom mjerom, rekao je Miro Bulj, gradonačelnik Sinja (Most), prenosi HRT.

Tvrdi da golemom sinjskom području, koje graniči s BiH, prijeti val nezakonitih migracija.

Sve države zatvaraju granice, a naše su otvorene. Pogledajte naše pustopoljine, ove planine Dinara i Kamensko i jednostavno migrantima je dozvoljen ulazak. Meni je važnija jedna dlaka ili nokat djeteta nego svi migranti. Pola ih je terorista, naglasio je Bulj.

Traži da se policiji na granici pridruži vojska. Iz MUP-a poručuju da za tim nema potrebe jer se sigurnosna situacija nije pogoršala i nema neposredne opasnosti.

Od početka godine na području cijele Hrvatske zabilježena je 61.000 nezakonitih migracija, od toga samo dva posto na području PU SDŽ-a. Najveći broj migranata dolazi iz Turske. Broj nezakonitih migranata u posljednja dva mjeseca u padu je u odnosu na prethodni period, izvijestili su iz MUP-a RH.

Za sad se još ne zna kako će izgledati sinjska straža i ko će sve u njoj učestvovati.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *